In drie weken tijd een verbeterde mondsituatie

  • Geplaatst op
  • Door Cindy van de Moosdijk

“Van beroep ben ik klassiek zangeres en zangpedagoge. Een goed en gezond gebit is hierbij natuurlijk van groot belang. Met een prothese is het immers lastig zingen… Vandaar dat ik mijn gebit uitstekend verzorg. Ik besteed gemiddeld 25 minuten per dag aan mijn mondverzorging, verdeeld over twee poetsbeurten.

Helaas heb ik ondanks alles toch last van parodontitis. Daarom is een goede mondhygiëne nog eens extra belangrijk. Mijn tanden poets ik met de Philips Sonicare, aangevuld met het gebruik van ragers en stokers. Door mijn arts voor ortho-moleculaire geneeskunde werd ik op BlueM gewezen. Zelf heeft ze daar goede ervaringen mee. Een reden voor mij om het ook te gaan gebruiken.

Ik ben begonnen met de tandpasta. Helaas reageerde ik hier heftig op en kreeg ik een sterke reactie. Waar ik in jaren geen bloedend tandvlees meer had gehad, kreeg ik daar nu mee te maken. Of dit uiteindelijk kwam door gebruik van de tandpasta of een gevolg was van de behandeling bij de arts was niet geheel duidelijk. Na overleg met een van de managers bij BlueM ben ik gestart met het aanbrengen van de oral gel. Het bloeden stopte snel en de oral gel deed goed zijn werk. Ondertussen had ik natuurlijk ook een afspraak bij de mondhygiëniste gemaakt, die een extra reinigingsbeurt inlaste.

Na drie weken meldde ik mij weer bij haar. Intussen had ik ook het BlueM mondwater besteld en de voorraad oral gel en bijbehorende spuitjes uitgebreid. De mondhygiëniste vond dat de situatie in mijn mond na drie weken sterk verbeterd was. Alles zag er veel rustiger uit. Ze gaf aan dat ze zo’n snel resultaat niet had verwacht gezien de in eerste instantie flinke reactie op de tandpasta.

Inmiddels heb ik het gebruik van de BlueM tandpasta ook weer opgepakt, overigens zonder problemen. Tevens ben ik van het normale mondwater overgestapt op de Oxygen Fluid omdat deze minder scherpe ingrediënten bevat en neutraal is. De smaak van het normale mondwater vind ik erg sterk, maar dit is natuurlijk subjectief. Iedereen heeft tenslotte een andere smaakbeleving.

Mijn favoriete product? Zonder twijfel de oral gel! Deze breng ik met behulp van een spuitje aan tussen mijn kiezen voordat ik naar bed ga. Mijn doel is uiteraard dat de pockets ten gevolge van parodontitis op den duur minder diep zullen zijn. Het feit dat de situatie in mijn mond nu al een stuk rustiger is dan voorheen maakt mij een tevreden patiënt, want het is wel eens anders geweest!”